Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams
  Geluidsisolatie auto

  Geluidsisolatie auto

  Geluidsoverlast in uw auto kan door verschillende dingen komen. Zo kan er irritant lawaai van de motor of van de wind zijn. Ook kunnen trillingen van de auto zelf, die door het rijden op de weg ontstaan, voor overlast zorgen.

  Wanneer uw auto stil is, maakt dat het rijden fijner en rustiger. Het vermindert stress, verbetert uw concentratie en verkleint de kans op ongelukken. Het stiller maken van uw auto heeft dus veel voordelen! 

  Onze specialisten helpen u graag om het geluid van uw auto te isoleren en het beste materiaal uit te kiezen.

  Geluidsisolatie auto verbeteren

  4 oplossingen

  Geluidsoverlast in uw auto kan het plezier van het rijden flink bederven. Er zijn verschillende soorten lawaai die dit kunnen veroorzaken. Gelukkig bestaan er speciale methoden om uw auto stiller te maken. De belangrijkste zijn:

  Motorkap isolatie

  Motorkap isolatie helpt om het motorgeluid aanzienlijk te verminderen, waardoor de rijervaring stiller wordt. Het verbetert ook de efficiëntie van de auto door de warmteverdeling onder de motorkap te optimaliseren, wat kan bijdragen aan een betere motorprestatie.

  Lees meer

  Rijgeluid tegengaan

  Het tegengaan van rijgeluid vermindert storende geluiden van de weg en de omgeving, wat leidt tot een stillere cabine. Deze maatregel verbetert ook de concentratie en communicatie binnen het voertuig, wat bijdraagt aan het comfort en de veiligheid van de inzittenden.

  Lees meer

  Deuren ontdreunen

  Het ontdreunen van autodeuren is cruciaal voor het verminderen van trillingen en geluidsoverlast in het interieur. Deze behandeling helpt ook om de geluidskwaliteit van het audiosysteem in de auto te verbeteren door een stabielere en geluidsisolerende omgeving te creëren.

  Lees meer

  Trillingen tegengaan

  Door dempend materiaal zoals akoestisch schuim te gebruiken op plekken zoals de vloer en deuren, kunnen trillingen en geluid in de cabine verminderd worden. Dit maakt het interieur rustiger en comfortabeler, wat het rijplezier en de veiligheid tijdens lange ritten verhoogt.

  Lees meer

  De meest gekozen oplossingen

  Voor de geluidsisolatie van een auto

  Voor auto's hebben we speciale EASYdemp ontdreuningsplaten die trillingen verminderen. We bieden ook materialen aan die geluid absorberen en voorkomen dat uw auto als een klankkast werkt. 

  Veelgebruikte toepassingen voor auto's, campers en bestelbussen zijn: