Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams

  Ontdreunen van autodeuren

  Ontdreunen van autodeuren betekent het verminderen van trillingen en geluid in de deuren. Dit gebeurt door zelfklevende EASYdemp Caraudio Normal-platen op de achterkant van de stalen binnen- en buitenpanelen aan te brengen.  Deze zelfklevende platen absorberen trillingen van de motor, banden en het wegdek, wat zorgt voor minder rijgeluid en een stillere cabine. Hiervoor moet u het deurpaneel openen, het binnenpaneel schoonmaken en minimaal 60% van het plaatoppervlak te bekleden. Zo wordt het rijgeluid verminderd en voelt de deur steviger aan.

  Bitumen ontdreuningsmateriaal

  EASYdemp Caraudio is een ontdreuningsmateriaal op basis van bitumen, maar dankzij de beschermende toplaag is het vrijwel geurloos. Het wordt veel gebruikt in de auto-industrie en is uitstekend geschikt om trillingen in het casco en de deuren te verminderen.

  EASYdemp Caraudio is verkrijgbaar in twee diktes: EASYdemp Caraudio Normal is bedoeld voor dunne staalplaten, zoals die in deuren en kofferdeksels, terwijl EASYdemp Xtra zwaarder is en meer geschikt voor dikkere staalplaten, zoals die van de vloer.

  Voordeel van EASYdemp

  EASYdemp Caraudio onderscheidt zich van andere producten op de volgende punten:

  1. Gewicht: Met een gewicht van 3,5 kg/m² is EASYdemp Caraudio lichter dan vergelijkbare producten, wat betekent dat de belasting op de deur en de scharnieren lager blijft.
  2. Flexibiliteit: In tegenstelling tot soortgelijke materialen is EASYdemp Caraudio zeer flexibel. Het hoeft niet te worden verwarmd om op gebogen oppervlakken aangebracht te kunnen worden.

  Klankkast effect

  Naast het verminderen van trillingen in plaatstaal kan het ook helpen om de deur te voorkomen dat deze als klankkast gaat fungeren. Hiervoor kan lichtgewicht absorptiemateriaal worden gebruikt. Wij raden aan om EASYpol polyesterwol te installeren, een materiaal dat is gemaakt van PET-flessen en geen vocht opneemt; water stroomt er simpelweg doorheen. Als er toch vocht aanwezig is, zal dit, net als zonder EASYpol polyesterwol, onderin de deur blijven.

  Motorgeluid en rijgeluid

  Motorgeluid en rijgeluid kunnen het geluid in de cabine nadelig beïnvloeden. Bekijk de relevante blogs voor oplossingen tegen storend motor- en rijgeluid.

  Door EASYdemp platen direct tegen elkaar te plaatsen, krijgt het materiaal ook een geluidsisolerende werking. Als de deur bij het sluiten een blikkerig geluid maakt, kan dit worden verminderd door EASYdemp ook aan de achterkant van het buitenpaneel te plaatsen.

  De meest gekozen producten

  Voor het ontdreunen van autodeuren

  Met de EASYdemp ontdreuningsplaten kunt u trillingen verminderen en geluid in de deuren tegengaan. Zo kunt u effectief autodeuren ontdreunen. Om het mogelijke klankkasteffect tegen te gaan kunt u gebruik maken van EASYpol polyesterwol.